Albena Golden Sands Sunny Beach live webcam litoral Bulgaria

Google Maps: Albena, Balcic, Bulgaria
Harta statiunilor litoral Bulgaria

Litoralul bulgaresc al Marii Negre este presarat de statiuni, inclusiv statiuni balneologice in care se utilizeaza ape minerale si namoluri terapeutice. Influentele occidentale si-au lasat o amprenta vizibila asupra organizarii statiunilor si activitatilor turistice din Bulgaria, astfel incit industria turistica s-a dezvoltat mult mai repede decat in Romania, calitatea serviciilor fiind in general net superioara.

Litoralul bulgar are circa 30 de statiuni, dintre care 10 statiuni sunt declarate de importanta nationala. Albena, Nisipurile de Aur, Sunny Beach si Sf. Constantin si Elena se ridica la nivelul calitativ al statiunilor Marii Mediterane.

Albena este situata la 12 km de Balcic şi 30 km de Varna si are majoritatea hotelurilor situate chiar pe plaja. Staţiunea dispune de o plaja cu o lungime de 5 km si lăţime de 150 m, cu nisip fin, apa marii fiind curata si calma. Harta turistica Albena

Webcam Live Albena
camere web cu vedere la plaja statiunii AlbenaNisipurile de Aur – Golden Sands, cea mai populara statiune de pe litoralul bulgaresc, se aflat situata la 15 km de Albena si circa 18 km de Varna, pe teritoriul parcului national "Nisipurile de Aur". "Nisipurile de Aur" este traducerea din limba bulgara a "Zlatni Piasaci" (Златни пясъци), statiune care in engleza este denumita "Golden Sands". Harta turistica Nisipurile de Aur

Sunny Beach, situata la sud de Varna, este combinatia magica a muntelui si a plajei, mandria statiunii fiind dunele de nisip fin ce se intilnesc in partea sudica a statiunii. Sunny Beach, supranumita si "Children Beach", datorita conditiilor deosebite de distractie si ingrijire a copiilor, a fost decorata inca din anul 1996 cu dinstinctia "blue flag". Harta turistica Sunny Beach

Varna, considerata capitala estivala a Bulgariei, cel mai mare oras de pe litoralul bulgaresc, este situat langa Golful Varna. Gradina Marii care include un amfiteatru, un observator astronomic cu un planetariu si turn, un mic rau pe care se fac plimbari cu barca, un iaz si o gradina zoologica, plaja, unde se gasesc statiuni de tratament cu namol si Delfinariul fiind cele mai cautate obiective din Varna.

Nessebar, una din cele mai populare statiuni de pe litoralul Bulgar, detine doua plaje principale: cea care uneste la nord orasul cu statiunea Sunny Beach si cea din sudul orasului, la mijloc fiind situata peninsula pe care se afla orasul vechi (inclus in Patrimoniul Mondial al UNESCO).

Burgas (Bourgas) - oras port in Bulgaria, este situat pe coasta Marii Negre, zona din jurul orasului fiind foarte apreciata pentru plajele sale, inclusiv de amatorii de surfing sau scuba diving.

Statiunea Kiten este situata in zona sudica a litoralului Bulgaresc al Marii Negre, la circa 55 km sud de orasul Burgas, la 5 km distanta de centrul statiunii Primorsko si la circa 12 km nord de Tsarevo. Statiunea se afla la nord de punctul de varsare in mare a raului Kiten, pe o mica peninsula numita Urdoviza. Statiunea dispune de 2 plaje principale: Atliman (nord) si Urdoviza (sud). In prelungirea statiunii Kiten se afla situata statiunea Lozenets.

Tsarevo este situata in sudul coastei Marii Negre, la 25 km de statiunea Duni si la 70 km de Burgas. Statiunea este situata pe 2 peninsule, in jurul unui golf linistit, plaja, ramasitele cetatii medievale si portul fiind principalele atractii.

Webcam Live Tsarevo
vedere panoramica portul turistic

daca doriti sa adaugati/eliminati o camera web pe/de pe site contactati-ne

Name

Email *

Message *