Piata Constitutiei live webcam Casa Poporului Bucuresti

Google Maps: Palace of the Parliament, Strada Izvor 2-4, Bucharest 050563, Romania
Casa Poporului (in prezent Palatul Parlamentului Romaniei), una dintre cele mai controversate constructii din Romania, este cea de-a doua constructie administrativa din lume ca suprafata, dupa cladirea Pentagon-ului din Statele Unite ale Americii, si a treia ca volum, dupa cladirea de la Cape Canaveral - Florida - SUA (cladirea in care se asambleaza rachete cosmice) si dupa Piramida lui Quetzalcoatl din Mexic.

Casa Poporului a fost construita intre anii 1984 si 1989 pe locul unor manastiri, care au fost demolate, si al Dealului Uranus, care a fost nivelat, lucrarile de proiectare fiind realizate de o echipa de arhitecti condusa de Anca Petrescu.

De forma dreptunghiulara, cu dimensiuni de 270 m la fatada, 240 m pe lateral, o inaltime de 84 m si o adancime (sub 0 m) de 92 m, cladirea are 12 etaje, 4 niveluri subterane si un buncar nuclear si detine 1100 incaperi, doua galerii monumentale de 180 m lungime si 18 m inaltime, cea mai mare sala - Sala Unirii, dispune de un imens tavan glisant prin care poate intra un elicopter! si un covor care cantareste 14 tone!(covorul a fost tesut chiar acolo cu masini construite special in acest scop). 3500 tone de cristal au fost folosite pentru candelabre, candelabrul cel mai mare din sala mica a Parlamentului, cantareste 3 tone si foloseste 7000 de becuri!

Bucuresti Live Webcam

camera web online cu vedere la Piata Constitutiei

buffering....

daca doriti sa adaugati/eliminati o camera web pe/de pe site contactati-ne

Name

Email *

Message *