Cel mai vizitat muzeu din lume - Luvru din Paris

Google Maps: Paris, Franţa
Elemente ale arhitecturii renasterii si baroce, precum si trasaturi clasice si moderne sunt reunite in cadrul unuia dintre cele mai mari muzee din lume: Luvru, din capitala franceza Paris, a crescut de-a lungul secolelor si si-a transformat infatisarea. Sub "Regele Soare", Ludovic, a fost refacut, dar datorita mutarii curtii regale la Versailles, a trecut in plan secund, dar a ramas totusi principalul loc in care erau expuse colectiile regale de arta. In timpul Revolutiei Franceze s-a decis ca Louvre-ul sa devina muzeu si sa gazduiasca cele mai pretioase capodopere ale poporului francez.La deschidere, in data de 10 August 1793, muzeul a prezentat o colectie de 537 de picturi, marea majoritate, opere confiscate de la biserica si de la monarhia franceza. In timpul lui Napoleon, muzeul si-a marit foarte mult colectia si si-a schimbat si numele in Muzeul Napoleon. Dupa infrangerea lui Napoleon multe dintre operele confiscate de acesta au fost returnate proprietarilor lor de drept. Colectia muzeului a continuat insa sa se mareasca; in timpul celui de-al doilea Imperiu a castigat peste 20.000 de piese.

In prezent muzeul gazduieste peste 380.000 obiecte si 35.000 de opere de arta. Peste 60.000 de metri patrati sunt dedicati exponatelor permanente. Colectia de tablouri numara peste 6.000 de piese datand din secolul al XIII-lea si pana in 1848. La Louvre poate fi admirate Mona Lisa, capodopera lui Leonardo da Vinci, Codul lui Hammurabi, Venus din Milo și Libertatea conducând poporul de Eugène Delacroix alaturi de multe alte opere de arta de o valoare inestimabila, si care reusesc sa atraga in medie 25.000 de vizitatori zilnic.

Piramida de sticlă construită în mijlocul Curții Napoleon de către Ieoh Ming Pei, inaugurată la 30 martie 1989, este punctul principal de acces în muzeu, piramida coboara in subsolul muzeului unde este amenajat un vast hol de recepție din care se realizează accesul vizitatorilor la restul complexului muzeal.

daca doriti sa adaugati/eliminati o camera web pe/de pe site contactati-ne

Name

Email *

Message *