Harta rutiera a Cehiei Harta politica Cehia

Google Maps: Praga, Republica Cehă
Cehia este situata în Europa Centrala si se invecineaza cu Polonia la nord, cu Germania la vest, cu Austria la sud și cu Slovacia la est.

Cehia este impartita in treisprezece regiuni si orașul Praga (capitala Cehiei).

Harta rutiera - Harta politica CehiaMulte poduri traverseaza raul Vltava in capitala Cehiei, Praga, dar nici unul nu atinge nivelul estetic al podului cu o lungime de 515 m, numit dupa imparatul Carol al IV-lea.Construit in 1357 de catre Peter Parler, pe podul din piatra au fost ridicate turnuri gotice bogat impodobite. Fatada vestica este decorata cu sculpturi ce-l infatiseaza pe imparat si pe fiul si urmasul sau Wenzel, cel care a ordonat in anul 1993 ca preotul Johann de Nepomunk sa fie aruncat de pe acest pod, deoarece evlaviosul a refuzat sa incalce secretul spovedaniei.

Statuia preotului sanctificat in anul 1729, sarbatorit la 16 mai in toata Europa ca sfant al podurilor, impodobeste podul Carol impreuna cu alte sculpturi baroce. Locul de unde a fost aruncat este marcat de o cruce, legenda spune că dacă atingi crucea si-ti pui o dorinta secreta, aceasta se va indeplini.

Plzeň (Pilsen), al patrulea oraș ca marime din Cehia, situat în Boemia de sud-vest este renumit in intreaga lume pentru berea Pilsen și automobilele Skoda produse aici, fiind un important centru comercial, cultural și industrial din regiunea cu acelasi nume.

Principalele atractii ale orasului sunt fabrica de bere Pilsner Urquell, piata principala in care se afla Catedrala Sf. Bartolomeu (construita in secolul XIII in stil gotic si care detine cel mai inalt turn din Republica Ceha) si Cladirea Primariei (construita in stil renascentist intre anii 1554 si 1559, dupa o creatie a arhitectului italian Giovanni de Statia), Marea Sinagoga din Pilsen (a doua ca marine din Europa) si Gradina Zoologica din Plzen care adaposteste peste 1.000 de specii de animale.

daca doriti sa adaugati/eliminati o camera web pe/de pe site contactati-ne

Name

Email *

Message *