Hotel Lydmar Stockholm live webcam Gamla Stan

Google Maps: Stockholm, Suedia
"Gamla stan" (Orașul vechi), numit si "Staden mellan broarna" (Orașul dintre poduri), vechiul oras si centrul geografic al Stockholmului se afla situat pe Insula Stadsholmen, din Marea Baltica.

Insula isi pastreaza si in prezent farmecul medieval, astfel, pe stradutele denivelate se afla numeroase pravalii cu portaluri magnifice iar in partea de nord a Orasului Vechi este situat imensul Palat Regal construit în stilul barocului italian pe o suprafață dreptunghiulara si care include nu mai putin de 608 camere.

Pe insulitele raspandite in apropiere de Gamla stan se gasesc cladirile administrației de stat și principalele obiective culturale: Insula Helgeandshholem cu sediul parlamentului (Riksdag), iar pe Insula Riddarholmen, cea mai veche si cea faimoasa biserica din Stockholm, biserica Riddarholmen, cu o necropola a regilor Suediei din evul mediu si din secolul 17 pana in prezent. In jurul bisericii se pastreaza un numar de palate reprezentative, ridicate in epoca expansiune a regatului. Impreuna cu orașul vechi, Riddarholmen constituie inima istorica a Stockholmului și a Suediei.

Webcam Live Stockholm live webcam Sweden.
panoramic view over the Old Town (Gamla Stan) from the 5-stars Hotel Lydmar.