Regensburg live webcam Obiective turistice Revensburg

Google Maps: Regensburg, Germania
Regensburg, cel mai bine pastrat oras medieval al Germaniei, se afla situat pe Dunare, in landul Bavaria, regiunea Palatinatul Superior (Regierungsbezirk), la aproximativ 90 de kilometri de aeroportul din Munchen. Centrul istoric vechi al orasului si ostrovul Stadtamhof au fost incluse in anul 2006 pe lista Patrimoniului cultural mondial al UNESCO.

Steinere Brucke (Vechiul Pod de Piatra), construit intre 1.135-1.146, primul pod de piatra construit peste Dunare, cu o lungime de 310 metri, functional si in prezent, a devenit principalul obiectiv turistic al Regensburg-ului.

Regensburg Cathedral (Domul Sfantului Petru), construit in anii 1.300, una dintre cele mai cunoscute catedrale gotice din Bavaria, situat in Piata Domului (Domplatz), isi inalta turnurile gemene deasupra intregului oras, turnurile fiind vizibile din orice parte a orasului.

Palatul St. Emmeram, resedinta familiei Thurn und Taxis, cunoscuta in special pentru organizarea primului sistem de serviciu postal imperial, unde pe langa apartamentele rezidentiale, muzeul Thurn and Taxis, si alte sali deschise publicului, se poate vizita si un muzeu dedicat mijloacelor de transport din secolele XVIII-XIX, muzeul fiin considerat unul dintre cele mai valoroase de acest tip din Europa.

Altes Rathaus, vechea primarie a orasului, situata in piata Rathausplatz, a fost construita intre secolele XIV-XVIII in stil gotic, Altes Rathaus a gazduit primul Parlament al Germaniei, intre anii 1663 si 1806. Carcera de la subsolul cladirii include si o camera de tortura, bine conservata.

Municipal History Museum, muzeul cu o importanta colectie de artefacte din timpul Imperiului Roman, detine exponate din Epoca de Piatra pana in Evul Mediu.

Webcam Live Regensburg, Bavaria, Germany.
panoramic view over the Neupfarrplatzdaca doriti sa adaugati/eliminati o camera web pe/de pe site contactati-ne

Name

Email *

Message *