Obiective turistice Stuttgart live webcam Stuttgart

Google Maps: Stuttgart, Germania
Situat în apropierea munților Pădurea Neagră, din care izvorăște, pe lângă Dunăre, și râul Neckar, care străbate acest oraș, Stuttgart, este orasul ai carei locuitori au produs primele faimoase automobile Mercedes-Benz si Porsche, precum si echipamentele electrice Bosch.

In acelasi timp orasul Stuttgart apartine culturii si artelor, cu muzee de talie mondiala, opera si o companie de balet. Inconjurat de dealuri pe care in armonie cu natura s-au extins suburbubiile, podgoriile apropiindu-se de centrul orasului intr-un cerc de dealuri verzi, Stuttgart este si unul din cele mai importante orase din Germania la capitolul viticultură, având o tradiție de secole.

Pentru a vizita principalele obiective turistice ale orasului este recomandata achizitia cardului Stuttcard care asigura intrarea la toate muzeele si costa doar 15 EUR/24 ore.

Schlossplatz, Piata Castelului care gazduieste si fosta resedinta a regilor Württemberg (Das Neues Schloss), este cea mai mare si spectaculoasa piata situata in centrul Stuttgart-ului si este locul unde se desfasoara majoritatea evenimentelor majore, aici, in anul 2006, peste 40.000 de suporteri au urmarit meciurile Campionatului Mondial pe 3 ecrane uriase.Staatsgalerie Stuttgart, muzeul de arta deschis din anul 1843, adaposteste o gama larga de opere de artă semnate de nume celebre în secțiunea de artă modernă - Jackson Pollock, Andy Warhol, Roy Liechtenstein, de asemenea, multe colecții ale pictorilor germani și a alțor artiști europeni.

Haus der Geschichte Baden-Württemberg, cuprinde multe ilustratii si exponate legate de istoria regiunii si a orasului, de la Napoleon si pana in prezent.

Landesmuseum Württemberg, principalul muzeu istoric al părții Württemberg a landului german Baden-Württemberg, fondat în 1862 de către regele Wilhelm I, cu amplasarea principală in Castelul Vechi din Stuttgart, prezintă o întreagă gamă de comori arheologice și o colecție remarcabilă de artă medievală. Grânarul din apropiere și pivnița New Castle conțin, de asemenea , părți ale colecțiilor precum si Castelul Waldenbuch din afara orasului Stuttgart.Kunstmuseum Stuttgart, muzeul contemporan de artă modernă, construit și deschis în 2005, proiectat de arhitecții Hascher și Jehle, pe timpul zilei se infatiseaza sub forma unui cub urias de sticlă, iar pe timpul noptii isi afiseaza interiorul prin lumina proiectata asupra peretilor de calcar.Schloss Ludwigsburg, palatul situat la 12 km de centrul Stuttgart-ului, construit în stil baroc a fost principalul palat regal al ducatului care a devenit, în 1806, Regatul Württemberg.Porsche Museum, dedicat celebrelor masini, muzeul include peste 80 de exponate, multe masini rare si modele istorice, cu informații în limba engleză și germană, pentru fiecare model și poveștile din spatele lor.

Mercedes-Benz Museum, muzeul care prezinta istoria brand-ului, se afla situat intr-o spectaculoasa clădire situata langa poarta principală a fabricii Daimler din Stuttgart si cuprinde peste 160 de vehicule.Si daca despre muzeele Mercedes si Porsche se poate spune ca sunt cunoscute la nivel international, ce parere aveti despre un muzeu al porcului?... SchweineMuseum, muzeul deschis in anul 2010, dedicat in totalitate porcului, este amplasat in cladirea unui fost abator si include peste 50.000 de exponate impartite in 25 de camere tematice, de asemenea, muzeul detine un restaurant cu terasa unde puteti degusta diverse specialitati, evident, pe baza de porc si bineinteles servite in compania autenticelor specialitati de bere.Webcam Live Stuttgart
view over the Palace Gardens, Europaviertel and the Stuttgart main train station

daca doriti sa adaugati/eliminati o camera web pe/de pe site contactati-ne

Name

Email *

Message *