Webcam Live Oxford

Google Maps: Málaga, Málaga, Spania
Aflat la 84 kilometri nord-vest de capitala Angliei, Londra, pe malul raului Chervel, Oxford este un oras vechi si elegant, celebru in special pentru faimoasa sa Universitate. Cu exceptia vitrinelor sale moderne, orasul a ramas asa cum era cu sute de ani in urma, intrucat Adolf Hitler avea planuri de a-l face capitala sa europeana, crutandu-l din acest motiv de bombardamente.

Oxfordul dispune de o multime de atractii si obiective turistice non-universitare, printre care Muzeul Ashmolean - sediul uneia dintre cele mai frumoase colectii britanice din provincie , Muzeul Pitt-Rivers - o extraordinara si fermecatoare comoara etnografica victoriana de moda veche si Biblioteca Bodleiana care adaposteste peste 6.000.000 de volume, pe langa manuscrise si tiparituri din secolul al XV-lea.

Un colorit aparte il ofera orasului multimea studentilor imbracati in robele largi si purtand toci in culoarea colegiului respectiv. Colegiile au un aspect specific. Fiecare are o poarta prin care se intra in curtea interioara in jurul careia se inalta capela, sala mare, dormitoarele si camerele de studiu. Toate se mandresc cu gradini, banci de piatra, cadrane solare si arbori seculari, cel mai frumos fiind considerat Christ Church, a carui catedrala, Sfantul Frideswide a fost ridicata intre 1170-1180 si completata in 1225. Colegiul se mandreste cu numeroase tablouri pictate de Titian, Leonardo da Vinci si Rubens.

Oxford Live Webcam

daca doriti sa adaugati/eliminati o camera web pe/de pe site contactati-ne

Name

Email *

Message *