Amalfi live webcam Coasta Amalfi

Google Maps: Amalfi SA, Italia
Coasta Amalfi (Costiera Amalfitana), alături de insula Capri, una dintre cele mai populare regiuni în rândul turiştilor din întreaga lume, impresionează atât prin capodoperele arhitecturale şi artistice cât şi prin ingeniozitatea localnicilor ce şi-au construit locuinţele pe cornişele abrupte de pe coastă.

Cel mai mare oraş al coastei amalfitane şi totodată cel care-i dă numele, Amalfi, situat la poalele Muntelui Ceretto (1.315 m) si inconjurat de stanci si peisaje de coasta spectaculoase, a constituit in trecut o importantă republică maritimă ce controla comerţul în Marea Tireniană şi găzduia peste 60.000 de locuitori, in prezent numarul locuitorilor depasind cu putin 5.000 de persoane.

La fiecare 4 ani in Amalfi se desfasoara Regata Storica delle Antiche Repubbliche Marinare, în care fostele puteri maritime Amalfi, Genova, Pisa şi Veneţia se întrec într-o cursă de ambarcaţiuni, ocazie cu care locuitorii din Amalfi retrăiesc momentele de glorie ale fostei republici.

Domul din Amalfi, construit în secolul al IX-lea, reprezintă cel mai important monument al acestui oraş şi păstrează nenumărate comori vechi de un mileniu. Porţile de bronz au fost turnate în Constantinopol în jurul anului 1000, ele fiind cele mai vechi porţi ale unei biserici din Italia.

Webcam Live Amalfi, Campania, Italia.
Amalfi - Coasta Amalfitana incluse in Patrimoniul Mondial al UNESCO


source

daca doriti sa adaugati/eliminati o camera web pe/de pe site contactati-ne

Name

Email *

Message *