-->

Amalfi live webcam Coasta Amalfi

Coasta Amalfi si Insula Capri, regiune populara în rândul turiştilor din întreaga lume, impresionează atât prin capodoperele arhitecturale şi artistice cât şi prin ingeniozitatea localnicilor ce şi-au construit locuinţele pe cornişele abrupte de pe Coasta Amalfitana.

Cel mai mare oraş al coastei amalfitane şi totodată cel care-i dă numele, Amalfi, situat la poalele Muntelui Ceretto (1.315 m), inconjurat de stanci cu peisaje spectaculoase, a constituit in trecut o importantă republică maritimă ce controla comerţul în Marea Tireniană şi găzduia peste 60.000 de locuitori, in prezent numarul locuitorilor depasind cu putin 5.000 de persoane.

In memoria acelor vremuri, la fiecare 4 ani in Amalfi se desfasoara Regata Storica delle Antiche Repubbliche Marinare, sarbatoare în care fostele puteri maritime Amalfi, Genova, Pisa şi Veneţia se întrec într-o cursă de ambarcaţiuni.

Domul din Amalfi, construit în secolul al IX-lea, cel mai important monument al acestui oraş, păstrează nenumărate comori vechi de un mileniu. Porţile de bronz, turnate în Constantinopol în jurul anului 1000, sunt cele mai vechi porţi ale unei biserici din Italia.

Webcam Live Amalfi - Campania - Italia

orasul Amalfi - Coasta Amalfitana incluse in Patrimoniul Mondial al UNESCO

daca doriti sa adaugati/eliminati o camera web pe/de pe site contactati-ne

Name

Email *

Message *