Castelul Heidelberg live webcam Heidelberg

Google Maps: Heidelberg, Germania
Situat in nord-vestul landului german Baden-Wurttemberg, pe cursul raului Neckar, Heidelberg este una dintre destinatiile turistice de top ale Germaniei reusind sa atraga anual peste trei milioane de turisti, principalele atractii fiind Castelul Heidelberg si centrul istoric al orasului.

Orașul vechi din Heidelberg cu stradutele sale inguste si pietele pitoresti, precum și cea mai veche universitate din Germania, se afla situate chiar la baza dealului Königsstuhl (tronul regelui) in varful caruia, la aproximativ 80 de metri, se afla ruinele Castelului Heidelberg.

Accesul la castel se face urcand nu mai putin de 315 trepte sau cu telefericul (Bergbahn) care pleaca din Targul de Porumb (Kornmarkt). Intrarea in curtea exterioara a castelului este gratuita, pentru curtea interioara si restul obiectivelor, inclusiv Muzeul Farmaciei aflat la parterul aripii Otto Henry, se plateste o singura taxa de 6 euro.

Curtea interioara a Castelului Heidelberg este casa a numeroase manifestari social-culturale, Schlossfestspiele, fiind unul din cele mai frumoase festivaluri de teatru în aer liber din sudul Germaniei, si care se desfasoara anual aici pe timpul verii.

Majoritatea cladirilor de aici au fost construite intre anii 1.400 si 1.620, din ordinul principilor electori si reflecta stilul de viata al acestora. Datorita perioadei indelungate de constructie, nu exista un stil unitar, partea de vest si cea de sud fiind dominate de un gotic simplu, in timp ce nordul si estul prezinta fatade renascentiste si baroce impresionante. Crama castelului gazduieste cel mai mare butoi din lume, cu o capacitate de 55.345 galoane de vin.

Castelul din Heidelberg are o istorie destul de agitata fiind jefuit şi ars de catre armata franceza in 1689, 100 de ani mai tarziu a fost lovit si distrus de un fulger, locuitorii din zona s-au folosit de pietrele sale rosii pentru a-si construi propriile case, dar neatins de bombardamentele din cel de-al doilea razboi mondial, Heidelberg a reusit sa-si pastreze multe cladiri originale din Evul Mediu si inceputul Renascentismului.

Webcam Live Heidelberg, Baden-Wurttemberg, Germania.
vedere panoramica peste raul Neckar a orasului, Castelul Heidelberg in fundal.Play Video Live

daca doriti sa adaugati/eliminati o camera web pe/de pe site contactati-ne

Name

Email *

Message *