Palatul Parlamentului live webcam Budapesta

Google Maps: Budapesta, Ungaria
Situata pe malul Dunarii al cartierului Pesta, construita într-un moment când Ungaria era încă sub influența austriacă, Cladirea Parlamentului reprezinta un simbol al independenței Ungariei. După compromisul austro-ungar din anul 1867, în care s-a creat o monarhie dubla, Ungaria primind o mai mare independență, țara scriindu-si propria constituție, la initiativa împăratului Franz Joseph și a prim-ministrului Kálmán Tisza, s-a lansat initiativa pentru construirea sediului parlamentului.

Proiectul cu design neo-gotic al arhitectului Imre Steindl, inspirat de Camerele Parlamentului de la Londra, a fost ales ca si castigator, lucrarile începute în anul 1885 s-au finalizat șaptesprezece ani mai târziu, în anul 1902, fiind in acea perioada cea mai mare cladire de acest gen, avand o lungime de 268 de metri și o lățime de 118 de metri.

Palatul Parlamentului este aranjat în jurul a zece curți centrale și detine mai mult de douăzeci de kilometri de scara, 691 de camere, douăzeci și șapte de turle complex decorate, impresionanta cupola ajungand la o înălțime de 96 de metri. Fatada cladirii este magnific decorata cu turle si ornamente gotice si cuprinde optzeci și opt statui de domnitorilor maghiari.

Webcam Live Budapesta, Ungaria:
Palatul Parlamentului - Parlamentul din Budapesta


sursa