Palatul Parlamentului live webcam Budapesta

Google Maps: Budapesta, Ungaria
Situata pe malul Dunarii al cartierului Pesta, construita într-un moment când Ungaria era încă sub influența austriacă, Cladirea Parlamentului reprezinta un simbol al independenței Ungariei. După compromisul austro-ungar din anul 1867, în care s-a creat o monarhie dubla, Ungaria primind o mai mare independență, țara scriindu-si propria constituție, la initiativa împăratului Franz Joseph și a prim-ministrului Kálmán Tisza, s-a lansat initiativa pentru construirea sediului parlamentului.

Proiectul cu design neo-gotic al arhitectului Imre Steindl, inspirat de Camerele Parlamentului de la Londra, a fost ales ca si castigator, lucrarile începute în anul 1885 s-au finalizat șaptesprezece ani mai târziu, în anul 1902, fiind in acea perioada cea mai mare cladire de acest gen, avand o lungime de 268 de metri și o lățime de 118 de metri.

Palatul Parlamentului este aranjat în jurul a zece curți centrale și detine mai mult de douăzeci de kilometri de scara, 691 de camere, douăzeci și șapte de turle complex decorate, impresionanta cupola ajungand la o înălțime de 96 de metri. Fatada cladirii este magnific decorata cu turle si ornamente gotice si cuprinde optzeci și opt statui de domnitorilor maghiari.

Webcam Live Budapesta
camera televiziunii earthTV amplasata la InterContinental BudapestaPlay Video Live

daca doriti sa adaugati/eliminati o camera web pe/de pe site contactati-ne

Name

Email *

Message *