Portoferraio live webcam Isola d'Elba

Google Maps: Portoferraio LI, Italia
Elba sau Isola d’Elba, cea mai mare dintre insulele arhipelagului Toscan şi a treia ca mărime dintre insulele italiene dupa Sardinia si Sicilia, se afla situata la aproximativ 20 km de coasta Grosseto. Cu un perimetru de 130 de km, insula Elba ofera turistilor peisaje de vis, sate foarte pitoresti de pescari si o o serie de atractii istorice importante.

Portoferraio - Portul de Fier este de obicei primul oraș pe care-l vedeți atunci când ajungeti pe insula Elba, fiind cea mai populara destinatie de pe aceasta perla a Mediteranei.

Portoferraio a fost principalul port de transport maritim pentru minereul de fier spre continent, si a constituit principalul motor pentru dezvoltarea economică a insulei in secolul XIX, mai precis dupa anul 1814 cand pe insula Elba a fost exilat Napoleon Bonaparte de catre guvernele aliatilor, el fiind cel care a dezvoltat infrastructura si a initiat reformele economice pentru modernizarea societății existente.

In prezent se pot vizita cele două vile în care a trăit Napoleon, San Martino și Villa dei Mulini, fortificațiile ale căror bastioane vechi sunt încă parțial bine conservate și formeaza una dintre cele mai populare atractii turistice din Portoferraio, de asemenea "Teatrul Vigilanti", o biserica veche transformata în teatru de Paolina Bonaparte, sora lui Napoleon, si care este una dintre locatiile unde se desfasoara anual in luna septembrie Festivalul Internațional de jazz și muzică clasică "Elba Isola d'Europa Musicale" si nu in ultimul rand plajele insulei, cele mai renumite in apropiere de Portoferraio fiind Punta Pina si Biodola.

Webcam Live Portoferraio, Insula Elba, Toscana, Italia.
portul turistic al insulei Elba si ansamblul de fortificatii "Porte Stella".Play Video Live

daca doriti sa adaugati/eliminati o camera web pe/de pe site contactati-ne

Name

Email *

Message *