Webcam Live Crucea Caraiman

Google Maps: Orașul Bușteni, România
Crucea de pe Caraiman (Crucea Eroilor Neamului) ridicată între anii 1926 și 1928 în memoria ostașilor români căzuți în Primul Război Mondial, este amplasata la 2.291 m altitudine in Muntii Bucegi și are o înălțime de 31 m, iar cele două brațe, câte 7,5 m.

Crucea de pe Caraiman este montată pe un soclu din beton armat în interiorul caruia este instalat generatorul ce alimentează cele 120 de becuri electrice de 500 W de pe conturul crucii.

camera web online cu vedere la Muntii Bucegi

Webcam Live Crucea de pe Caraiman
Crucea de pe Caraiman poate fi accesata din Bușteni, cu telecabina Bușteni-Babele (12 minute) până la Cabana Babele, iar de acolo se merge pe traseul marcat până la Crucea Eroilor, de asemenea, se poate urca pe traseul turistic marcat, de pe Jepii Mici, cu telecabina Peștera-Babele (8 minute), pe traseul cu marcaje turistice de la Piatra Arsă (1 oră și jumătate), respectiv Vârful Furnica - Telecabina Cota 2000 (2 ore și jumătate), sau pe traseele turistice marcate de la cabana Omu.

Traseele turistice montane cele mai accesibile turiștilor sunt cele de la cabana Babele pe creasta Caraimanului (1 oră și jumătate), sau de la cabana Caraiman pe traseul Brâna Caraimanului (45 de minute).

daca doriti sa adaugati/eliminati o camera web pe/de pe site contactati-ne

Name

Email *

Message *