Cod rosu de canicula in Europa

Google Maps: Europa
Temperaturi de peste 40 de grade se vor inregistra frecvent în peninsula iberică, codul roșu de caniculă pentru sâmbătă (4 August 2018) este valabil în Spania, Portugalia, Croaţia şi Elveţia, de asemenea, coduri portocalii în alte 12 ţări de pe continentul european.Căldura este coplesitoare în Spania, meteorologii au avertizat că temperaturile vor trece de 35 de grade Celsius în aproape toată ţara şi vor ajunge chiar la 46 în unele zone din sudul peninsulei iberice, trei oameni au murit până acum din cauza căldurii.

Webcam Live Barcelona


În Portugalia s-au înregistrat deja 45,2 grade Celsius, una dintre cele mai ridicate temperaturi din istoria ţării. Două treimi din teritoriul Portugaliei continentale este sub avertizare cod roşu, restul sub cod portocaliu. Doar arhipelagurile Madeira şi Azore scapă de alertele de temperaturi mari. O analiză a Severe Weather susține că temperaturile ar putea urca pana la 51 de grade Celsius în Portugalia, atentie, temperaturi inregistrate la umbra!

Webcam Live Albufeira


În Italia temperaturile au sărit de 36 de grade Celsius la Roma, iar autorităţile au declarat stare de urgenţă în unele oraşe. Turiştii sunt toropiţi de arşiţă şi la Florenţa, Milano şi Veneţia, unde termometrele nu vor coborî sub 33 de grade.

Webcam Live Venetia


În Franţa, este cod portocaliu de caniculă în 66 de departamente. Temperaturile au ajuns la 40 de grade Celsius în unele zone, în timp ce în regiunea Parisului, s-au înregistrat 37 de grade Celsius.

Webcam Live Paris


Romania, se afla într-o situație privilegiată deocamdata, la marginea sistemului atmosferic care influențează sud-vestul și centrul Europei, însă vom avea și noi în acest sfârșit de săptămână temperaturi de până la 34 de grade Celsius, in plus, umiditatea si disconfortul termic vor inregistra valori foarte mari.

Webcam Live Mamaia

daca doriti sa adaugati/eliminati o camera web pe/de pe site contactati-ne

Name

Email *

Message *