-->

Napoli live webcam Vezuviu

Vezuviul, vulcanul a carui eruptie din 24 august 79 d.Hr. a distrus orasele Pompei, Herculaneum si Stabiae, este in prezent cel mai important vulcan activ de pe continen­tul european. Catastrofa care a ucis atunci doua mii de oameni si a ingropat unele dintre cele mai infloritoare colonii romane a modificat complet cursul raului Sarnus si conturul tarmului, astfel incat a indepartat si raul, si marea de locurile tragediei.

N-a fost insa nici prima, nici ultima oara cand vulcanul din Campania s-a dezlantuit, in anul 1631, o alta eruptie a Vezuviului a distrus cinci orase din imprejurimi si a ucis peste trei mii de oameni; o alta a ruinat orasul Torre del Greco in 1794, o alta, din 1906, a durat zece zile si a omorat doua mii de oameni. Ultima eruptie a avut loc in 1944, de cand dateaza si actuala inaltime a muntelui, de 1.277 metri.

Pentru a prognoza cand va avea loc urmatoarea eruptie a Vezuviului si cat de periculoasa va fi ea, geofizicienii de la Universitatea din Pisa au facut simulari pe computer, concluzia, nefiind deloc linistitoare. Se presupune ca urmatoarea eruptie va implica o degajare extrem de violenta, cu o viteza de peste 200 de kilometri pe ora, la o temperatura de mai bine de 800 de grade Celsius), ceea ce inseamna ca va fi amenintata direct viata a peste 700.000 de oameni.

Webcam Live Napoli - Campania - Italia

camera web online cu vedere orasul Napoli si Vulcanul Vezuviu

daca doriti sa adaugati/eliminati o camera web pe/de pe site contactati-ne

Name

Email *

Message *