-->

Munchen live webcam Obiective turistice München

Munchen, capitala Bavariei, patria celebrului rege Ludwig al II-lea - supranumit regele nebun, se afla situata la un pas de granita Germaniei cu Austria si Italia, metropola europeana, cu un stil de viata mai degraba latin decat german, reusind sa atraga anual un numar impresionant de vizitatori.

Descoperirea orasului bavarez incepe din Altstadt, centrul istoric unde rasuna Glockenspiel (celebrul carilon al primariei) si unde se bea bere fara intrerupere inca din anul 1500 (cea mai veche berarie - Hofbrauhaus - dateaza din anul 1589), locul unde palatul regal Residenz incanta cu opulenta sa de saloane si stucaturi.

Marienplatz - salonul orasului atrage vizitatori mai ales datorita celebrului carilon cu 43 de clopote mecanice si 32 automatizate. Cele de la nivelul superior simbolizeaza casatoria ducelui Wilhelm V cu printesa Renate von Lothringen (1568), celalalte dansul dogarilor dupa ciuma din secolul XVI.

Mai intai suna clopotele de trei ori, apoi urmeaza melodia carilonului cu statuetele care se misca in functie de rolul pentru care au fost create, ultimul care intra in scena fiind cocosul. Turnul se poate vizita impreuna cu Neue Rathaus, noua primarie, constructie neogotica care include birourile primarului si o alternanta de sase curti cu vedere spre piata.

camera web online cu vedere la Piata Fecioarei Maria - Marienplatz

Webcam Live Munchen


Frauenkirche - catedrala in stil gotic de secol XV, gazduieste la inceputul navei drepte mausoleul imparatului Ludovic IV Bavarezul (sec. XVII) si este luminata de minunatele vitralii de secol XIV-XVI. Cele doua turnuri gemene cu cupole in forma de ceapa reprezinta simbolul orasului. Tot aici pot fi admirate, Mariensaule, coloana de marmura cu statuia de bronz aurit a Fecioarei Maria si Altes Rathaus (vechea primarie) care gazduieste muzeul jucariilor.



Residenz - cea mai fastuoasa si mai incantatoare resedinta regala bavareaza, construita incepand cu secolul XV in centrul orasului, cu o fatada renascentista dincolo de care se descopera adevarate tezaure, din cele peste 130 de incaperi va puteti concentra pe Muzeul Residenz cu Sala Tronului, apartamentele regale, saloanele de ceremonii, Antiquarium, capelele religioase si Cabinetul Portelanurilor, de asemenea, tezaurul unor dinastii intregi de suverani ce include coroanele batute in pietre scumpe si un vechi ciboriu al regelui Arnulf din Carintia, nu in ultimul rand, scena teatrului comandat de Maximilian Joseph III in 1751-1755, unde in 1781 s-a produs un foarte tanar Mozart.

Asamkirche (Biserica Sfantul Ioan Nepomuk) - unul dintre cele mai extraordinare temple rococo din Bavaria, a fost construita intre anii 1733-1746 si este acoperita cu stucaturi colorate in auriu, rosu si ocru, de asemenea, are un plafon frumos impodobit cu fresce.

Kunstareal - Cartierul Muzeelor din Munchen te poarta intr-o calatorie in istoria artei. Glypotothek include colectia de sculpturi din Grecia Antica si Roma Antica, Alte Pinakothek include peste 700 de capodopere de pictura europeana din secolele XIV-XVIII de la Titan la Tintoretto, Boticelli, Leonardo da Vinci, Van Dick, inclusiv celebrul Autoportret al lui Durer si Sfanta Familie a lui Rafael. Neue Pinakothek trece in revista arta europeana din secolele XVIII-XIX si atinge culmile in salile decdicate picturii engleze - tablouri de Constable si Turner - celei franceze - Corot, Coubert, Delaxcroix - in sala nr. 1 cu o sculptura de Antonio Canova si doua tablouri de Goya, in cabinetul cu panzele lui Klimt. Pinakothek der Moderne, unul dintre cele mai mari edificii muzeale din Europa, propune colectii de arta grafica, arhitectura si design de secolele XX-XXI. In 2009 a fost inaugurat ultimul infiintat dinre spatiile expozitionale ale Kunstareal. Proeictat de Sauerbruch si Huttoncon, expune o sumedenie de opere clasice si moderne din a doua jumatate a secolului XX si se remarca prin caracteristica fatada lucrata cu 36.000 de placute de ceramica colorata studiata sa absoarba zgomotele straii. Aici capodoperele merg de la Mario Merz la Andy Warhol, cu celebrul Autoportret din 1986



Deutsches museum: cel mai mare muzeu tehnic din Europa se intinde pe o suprafata de 47.000 de metri patrati si include peste 100.000 de obiecte, de asemenea aici se fac experimente apasand pe un buton, se parcurge istoria automobilelor, a aparatelor de zbor si a navelor aerospatiale, pana la nanotehnologie, in plus, include si un planetariu.

Pe langa cladirile istorice, Munchen-ul detine si numeroase cladiri moderne, cum sunt Allianz Arena, stadionul echipei de forbal Bayern Munchen din cartierul Frottmaniing, care noaptea se coloreaza intr-o cascada de nuante. Arenei i s-au alaturat noul muzeu Brandhorst, tot constructie tehnicolor, Platform 3 - un spatiu cu 22 de ateliere la etajul trei al unei fabrici dezafectate unde lucreaza permanent numerosi artisti, de asemenea, fosta centrala electrica urbana gazduieste acum Ampere - unul dintre cele mai la moda cluburi ale extrem de popularei vieti de noapte a orasului.



Olympiastadtion: mult mai mult decat un simplu stadion, martorul unor mari evenimente sportive si al unor concerte memorabile, se afla situat in Olympiapark, complex realizat pentru jocurile Olimpice din 1972, constructia este printre cele mai interesante de acest gen, se poate urca pe acoperis, tur considerat foarte la moda de turisti, tot aici se afla si cladirea si muzeul BMW.

Muzeul BMW: cu forma futurista organizat in sapte zone tematice este o cufundare in istoria celebrei case de automobile. Alaturi de modele istorice si de masini de epoca se pot admira motociclete, turbine, automobile de raliu si bolizi de Formula 1.



Oktoberfest in Munchen

Celebrul festival ce are loc an de an toamna in septembrie-octombrie si comemoreaza casatoria principelui mostenitor Ludwig cu principesa Therese con Sachen-Hildburghausen (12 octombrie 1810), Oktoberfest, este cea mai mare serbare populara din lume cu sase milioane de vizitatori in medie, care se perinda in zona mare cat un cartier, sistematizata sa gaduiasca evenimentul: Theresienwiese. Festivalul dureaza doua saptamani, fiecare febrica de bere isi are cortul sau urias apt sa gazduiasca 7.000 de persoane, berea fiind servita de picolite imbracate in costum bavarez. Traditia cere sa comanzi dintr-o data un litru de bere blonda, rosie sau bruna. Evenimentul include totodata parade costumate pe strazile Munchenului si concerte ale unor trupe muzicale in standuri.

Cine merge vara la Munchen nu poate rata celebrele Biergarten, terasele unde populatia de toate varstele isi aduce mancarea de acasa, sau o comanda pe loc, si o consuma cu excelente mass-uri, mai exact cani de un litru de bere blonda. Printre cele mai populare se remarca Augustiner Biergarten, cea mai veche "gradina de bere" din Munchen, unde se soarbe un mass de Augustiner Edelstoff tocmai scoasa din butoiul de lemn aflat intr-o oaza de verdeata cu 100 de castani; Aumeister, alaturi de restaurant are si o gradina de bere minunata amplasata intr-un parc in stil englezesc unde va puteti plimba scu bicicleta, Taxisgarten servesc din 1924 beri excelente si mancaruri traditionale bavareze intr-un parc cu arbori seculari.

Daca in oras se viziteaza Residenz, o excursie in afara orasului duce la doua castele care merita descoperite, resedintele de vara ale regilor bavarezi:

Nymphenburg, resedinta suveranilor bavarezi pana in 1918, originar din secolul XVII, domeniul, imbogatit in secolul XVIII cu marele parc, a imprumutat fizionomia regala care inca il caracterizeaza. Salonul de Baluri cu structura si fresce de Francois Cuvillies cel Batran, este locul unde a cantat Mozart la varsta de sase ani. Tot aici puteti vizita Muzeul Portelanurilor si Muzeul Trasurilor.



La 24 km de Munchen se gaseste Castelul Schleissheim, complex alcatuit din Castelul Vechi, comandat de Wilhelm V la sfarsitul secolului XVI, Castelul Nou, comisionat in secolulul XVIII de principele elector Max Emanuel, italianului Enrico Zucalli, pentru a imita Castelul Versailles al regelui Ludovic XIV, de asemenea, Castelul Lustheim, construit de acelasi italian Zucalli pentru prima sotie a lui Maximilian II Emanuel, printesa Maria Antonia.



Food & Drink - Shopping & Nightlife

Boettner - restaurant traditional de patru generatii ce propune retete clasice intr-o ambianta fermecatoare. Se mananca in salonase sau intr-un patio incalzit, cu trei feluri la pranz si cinci feluri seara. Nurnberg Bratwurst Glockl am Dom - bucatarie bavareza prin excelenta: de la perisoare la carnati serviti cu salata de cartofi, de la porc marinat cu carnati si legume la supa de bere cu crutoane de paine neagra. Brenner - specific italian, situat pe Maximiliamstrasse cu preturi mai mult decat decente.

Strazile dedicate cumparaturilor sunt: luxoasa, renascentista, Maximilianstrasse (pentru marile firme) si eleganta Theatinerstrasse ce include noul centru comercial Funf Hofe cuo suprafata de 17,500 de metri patrati, de asemenea, daca doriti ceva specific Viktualienmarkt, cea mai mare piata alimentara si de flori din Munchen, infiintata inca din anul 1807. Centrul Schwabing e intesat de magazine de mana a doua, pe cand creatiile glamour se gasesc in cele patru magazine ce poarta numele lui Marcel Ostertag, stilist inovator in materie de houte couture.

Nektar - club exclusivist cu un lounge bar (cu restaurant) alb stralucitor in intregime, excelente cocktailuri de gustat dupa ce v-ati instalat pe mici divane in lumina difuza si pe fond muzical. Alter Simpl - bere si cafea ziua, cocktailuri seara, totul intr-o minunata atmosfera literara care rezista timpului si modei, locul unde odinioara veneau scriitorii Hermann Hesse si Thomas Mann. Lizard Lounge - club situat in cartierul trendy Gartnerplatz cu Dj Set-uri care fac sa vibreze toata incaperea si cocktailuri servite pana la 3 dimineata.

daca doriti sa adaugati/eliminati o camera web pe/de pe site contactati-ne

Name

Email *

Message *