-->

Piazza Navona Piazza Venezia live webcam Roma

Piazza Venezia, una dintre cele mai cunoscute piețe din centrul istoric al orasului Roma, si-a primit numele de la Palazzo Venezia, palatul din apropiere construit în stil venețian, si adaposteste monumentul dedicat lui Vittorio Emanuele al II-lea, primul rege al Italiei unificate, monument cunoscut sub numele de Altare della Patria sau Vittoriano.

Complexul Vittoriano reprezinta Italia unificata, astfel, cele două fântâni de la fiecare capăt simbolizeaza mările care înconjoară peninsula italiană (Adriatică și Tireniană), o serie de frize din partea de sus a monumentului descriu regiunile Italiei, iar pe acoperis (accesibil cu liftul) se regasesc doua cvadrigi, carele antice cu 4 cai, simbol al triumfului.



Webcam Live Roma - Italia

camera web online cu vedere la Piazza Venezia



Piazza Navona, una dintre cele mai celebre si frumoasa piete din Roma, situata in apropiere de Panteon, adaposteste nu mai putin de trei fantani spectaculoase, toate construite de celebrul sculptor si arhitect Gian Lorenzo Bernini.

Fontana dei Quattro Fiumi (fantana celor patru rauri), are patru figuri, fiecare reprezentand un fluviu: Nilul, Gangele, Dunarea si Rio della Plata, Fontana di Nettuno (Fantana lui Neptun), il reprezinta pe Neptun inconjurat de nimfele marii, si Fontana del Moro (Fantana Maurului) care reprezinta un maur ce tine in mana un delfin.



O alta atractie a pietei Navona este biserica Sant'Agnese in Agone, construita pe locul unde conform legendei Sfanta Agnes, desi a fost dezbracata la piele, in mod miraculos a fost salvata de rusine de cresterea imediata a parului.

daca doriti sa adaugati/eliminati o camera web pe/de pe site contactati-ne

Name

Email *

Message *