-->

Vatican

Webcam Live Vatican

the St. Peter's Square, Egyptian obelisk and St. Peter's Basilica
Piata Sf. Petru, construita pe durata a unsprezece ani de catre celebrul sculptor-arhitect Gian Lorenzo Bernini, între anii 1656-1667, la comanda papei Alexandru al VII-lea, poate gazdui pana la 400.000 de oameni si creeaza o magnifica poarta la Bazilica Sf. Petru.

Colonadele semicirculare care inconjoara Piata San Pietro, formate din patru randuri de coloane cu o inaltime de 20 de metri si 1,6 metri latime, 284 de coloane dorice și 88 pilaștri simbolizeaza brațele întinse ale bisericii îmbrățișând lumea. 140 de statui reprezentand papi, martiri, evangheliști și alte figuri religioase, toate create de Bernini si studentii sai au fost instalate pe partea superioara a colonadelor.

Obeliscul egiptean din centrul pietii Sf. Petru adus cu o nava din Heliopolis de catre Caligula si amplasat la Circul lui Caligula, a fost mutat mai tarziu, in anul 1585 la initiativa Papei Sixtus V in centrul pietii, pe o distanta de 300 de metri, operatie extrem de anevoioasa ce a durat aproximativ cinci luni folosindu-se peste 100 de cai si 900 de oameni.

În anul 1613, fântâna proiectata de Carlo Maderno a fost instalata in Piata San Pietro, în partea dreaptă a obeliscului, pentru a mentine simetria, Bernini a decis să instaleze o copie identică a fântânii pe partea stângă, fantana fiind creata în anul 1677 de către Carlo Fontana.

daca doriti sa adaugati/eliminati o camera web pe/de pe site contactati-ne

Name

Email *

Message *