-->

Statuia lui Iisus Mantuitorul live webcam Rio de Janeiro

Rio de Janeiro, unul dintre cele mai faimoase orase ale lumii, este celebru pentru plajele sale Copacabana şi Ipanema, pentru imensa statuie a lui Isus Cristos Mantuitorul şi pentru carnavalul care se desfasoara aici anual.

Impunatoarea statuie a lui Iisus Hristos, care se inalta deasupra orasului Rio de Janeiro, este situata la 710 m altitudine, pe Muntele Corcovado, si a fost inaugurata in 1931. Statuia a fost proiectata de brazilianul Heitor da Silva Costa si realizata de sculptorul francez Paul Landowski, in colaborare cu artistul roman Gheorghe Leonida, cel care a creat capul statuii. Nascut in 1893, Leonida a studiat sculptura in Italia si Franta, operele sale fiind expuse in Castelul Bran si la Muzeul de Arta din Bucuresti. Pentru ca era artistul preferat al familiei regale, Leonida, mort in 1942, a fost bagat la index sub regimul comunist, operele sale fiind tinute sub cheie.Copacabana, principala plaja a orasului Rio de Janeiro, cu peste patru kilometri de nisip alb şi fin, este considerata, alaturi de Ipanema, una dintre cele mai selecte si faimoase plaje din lume.

Copacabana reflecta stilul si viata obisnuita a brazilienilor fiind locul unde se socializeaza permanent, se sta la soare, se face sport si se danseaza, in plus, la sfarsitul fiecarui an petrecerea de Revelion aduna peste două milioane de oameni.

Webcam Live Rio de Janeiro

camera web online cu vedere la plaja Copacabana

daca doriti sa adaugati/eliminati o camera web pe/de pe site contactati-ne

Name

Email *

Message *