Statuia lui Iisus Mantuitorul live webcam Rio de Janeiro

Rio de Janeiro (Rau de Ianuarie) este situat in sud-estul Braziliei, si este unul dintre cele mai faimoase orase ale lumii. Orasul este celebru pentru plajele sale Copacabana şi Ipanema, pentru imensa statuie a lui Isus Cristos Mantuitorul (Cristo Redentor) de pe muntele Corcovado şi pentru carnavalul care se desfasoara aici anual.

Faimoasa si impunatoarea Statuie a lui Iisus Hristos, care se inalta deasupra orasului Rio de Janeiro, este situata la 710 m altitudine, pe Muntele Corcovado, si a fost inaugurata in 1931. Propunerea pentru a construi o statuie imensa ca punct de reper pe munte, vizibila din intreg minunatul oras Rio, a fost facuta in 1921 de catre Arhidieceza de Rio de Janeiro, ca un mod de a marca celebrarea Centenarului Independentei Braziliei planificata pentru anul urmator.Statuia lui Iisus din Rio a fost proiectata de brazilianul Heitor da Silva Costa si realizata de sculptorul francez Paul Landowski, in colaborare cu artistul roman Gheorghe Leonida, cel care a creat capul statuii. Nascut in 1893, Leonida a studiat sculptura in Italia si Franta, operele sale fiind expuse in Castelul Bran si la Muzeul de Arta din Bucuresti. Pentru ca era artistul preferat al familiei regale, Leonida, mort in 1942, a fost bagat la index sub regimul comunist, operele sale fiind tinute sub cheie. Printre alte sculpturi se numara Eva, Cititoarea, Diavolul, Ostas ranit, Prometeu, Gimnasta etc.

Plaja din Rio de Janeiro, Copacabana Beach, cu cei peste patru kilometri ai sai acoperiţi de nisip alb şi fin, este considerata, alaturi de Ipanema, una dintre cele mai selecte si faimoase plaje din lume.

Copacabana a ajuns sa reflecte un stil de viata sarbatorit cu fast la sfarsitul fiecarui an, cand petrecerea de Revelion aduna aici peste două milioane de oameni, Copacabana fiind locul unde se socializeaza permanent, se sta la soare, se face sport se danseaza de Carnaval, locul unde turistii vor gasi deasemenea si viata obisnuita a brazilienilor din Rio de Janeiro.

Webcam Live Rio de Janeiro

camera web online cu vedere la plaja Copacabana Beach

daca doriti sa adaugati/eliminati o camera web pe/de pe site contactati-ne

Name

Email *

Message *