-->

Harta turistica Hunedoara live webcam Straja Deva

Harta rutiera - Harta turistica a judetului Hunedoara



Straja, una dintre cele mai frumoase statiuni de schi din vestul tarii, detine cea mai lunga partie de schi din Romania, cu o lungime totala de 7 km. Cele 7 partii de la Straja cumuleaza peste 20 km, fiind cea mai intinsa statiune montana din Romania.

Partia de snow tubing din statiunea Straja, masoara 200 de metri, este situata in apropiere de Platoul Soarelui si este dotata cu o instalatie speciala care trage un colac de la baza partiei pana in partea superioara.

Recent reabilitată printr-un proiect de circa 8 milioane de euro din fonduri europene, Cetatea medievala a Devei, situata pe Dealul Cetății, ce domina municipiul Deva, este, în special în timpul verii, vizitată în special de turişti români şi maghiari, dar şi din îndepărtata Asie sau din ţări europene precum Franţa, Austria, trendul fiind unul ascendent de la an la an, mai ales după construcţia telecabinei.



Cetatea Devei, una dintre cele mai importante fortificaţii medivale din Transilvania, a fost ridicată în secolul al XIII-lea si a fost stăpânită de voievozi, de principi, de conti şi de ducese, de asemenea, dată în dar, vândută si bombardată, dar fiecare a lăsat ceva în urma sa, deoarece toti si-au dorit ca ea să nu fie utilizată doar pentru apărare şi întâlniri ocazionale, ci să servească drept locuinţă si nu una austeră, ci una de lux.



Telecabina care urca in Cetatea Devei pe un traseu cu lungimea de 278 m si 158 m diferenta de nivel, este singurul ascensor inclinat din Romania, are 16 locuri si o viteza de deplasare de 2m/s, durata medie a unei curse fiind de 2,5 minute. Telecabina functioneaza in intervalul 09:00 - 21:00, ultima urcare la 20:30 si ultima coborare la 20:50, tarife intre 3 si 10 RON.

Serviciul de Administrare a Cetăţii Deva organizeaza diverse evenimente în fiecare săptămână, intre care festivalul de muzica electronica - Citadela Festival, concerte de muzică folk, demonstraţii sportive, acţiuni ecologice, istorice si educative, chiar si un festival de jazz cu participarea a zece artişti internaţionali.

daca doriti sa adaugati/eliminati o camera web pe/de pe site contactati-ne

Name

Email *

Message *