Atena live webcam Acropolis of Athens

Google Maps: Athens, Greece
Situata in sudul peninsulei Peloponez, capitala Greciei, Atena, este strabatuta de raul Kifissos, si este inconjurata de muntele Penteli Hymettos in partea estica, muntele Parnitha in partea de nord si nord-est, Golful Saronic in partea sud-vestica si muntele Aegaleo la vest.

Acropola din Atena, cel mai important si frumos templu din Atena numit si "Piatra Sfanta a Atenei", domina centrul orasului de pe piscul de piatra cunoscut ca Acropole.

"Acropole" in traducere "orasul de sus", era considerat cel mai sigur loc din oras, locuitorii Atenei putand sa se refugieze aici in vremuri de invazie, multe dintre statele-oras din vechea Grecie fiind construite in jurul Acropolelor.

Monumentele de pe Acropole: Parthenon - dedicat zeitei Athena Parthenos, Templul Erechtheion - dedicat celor 2 zeitati principale din Attica: Athena si Poseidon-Erechtheus. In partea de sud se gasesc sculpturile faimoaselor Cariatide (statui reprezentand femei drapate dupa moda antica sau seminude care sustin un acoperis sau o intrare); Templul lui Nike - dedicat zeitei Atena Nike.

Atena live webcam

camera web online cu vedere la Acropola din Atena

daca doriti sa adaugati/eliminati o camera web pe/de pe site contactati-ne

Name

Email *

Message *