-->

Muntii Bucegi Fagaras Parang Harta turistica Carpatii Meridionali

Carpaţii Meridionali reprezintă cea mai masivă, tipică şi spectaculoasă regiune montană a ţării, având unele similitudini cu Alpii. În Carpaţii Meridionali se disting patru grupe majore de munţi:

1. Grupa montană Bucegi-Leaota-Piatra Craiului, sau grupa extrem estică: Muntii Bucegi, Muntii Piatra Craiului, Muntii Leaota

Masivul Bucegi, cu o suprafata de circa 300 km2, se desfăşoara între Valea Prahovei la est si culoarul Branului la vest, pe teritoriul judeţului Prahova; cade brusc spre nord catre depresiunea Bârsei şi spre sud, până la contactul cu Subcarpaţii. Masivul apare ca o cetate naturală, cu incinta suspendată la 1600 - 2500 m, sprijinită de abrupturi puternice. Staţiuni montane: Predeal, Azuga, Buşteni, Sinaia, Comarnic, Bran, Rucar, Zărneşti. Sfinxul şi Babele sunt două formaţiuni stâncoase celebre aflate în Bucegi. Vârful Omu din nordul masivului este cel mai înalt punct din munţii Bucegi, fiind al optulea vârf din România cu o altitudine de 2.505 m. Crucea Eroilor Neamului este un monument construit între anii 1926-1928 pe Muntele Caraiman, la altitudinea de 2291 m, pentru a cinsti memoria eroilor neamului căzuţi în Primul Război Mondial. La baza vârfului Caraiman se află oraşul Buşteni.

Harta turistica Masivul Bucegi



Varful Omu din Muntii Bucegi, al unsprezecelea între vârfurile muntoase din România, este cel mai înalt punct al acestui masiv. Altitudinea sa este 2507 m. la baza bolovanului de pe varf, sau 2514 m. in varful acestuia. Este vizibil de pe creasta Pietrei Craiului, precum şi de pe Valea Prahovei. Pe Vârful Omu se află cabana si statia meteo omonimă.

Harta turistica Muntii Bucegi - Valea Prahovei





2. Grupa montana Iezer-Papusa-Fagaras (grupa estica): Muntii Fagaras, Muntii Iezer-Papusa, Muntii Cozia.

Harta detaliata Muntii Fagaras
pentru rezolutie maxima clic aici





3. Grupa montana Sureanu-Parang-Lotrului (grupa centrala): Muntii Parang, Muntii Cindrel (Cibinului), Muntii Sureanu, Muntii Capatanii, Muntii Latoritei





4. Grupa montană Retezat-Godeanu, sau grupa vestică: Muntii Godeanu, Muntii Tarcu, Muntii Valcan.

daca doriti sa adaugati/eliminati o camera web pe/de pe site contactati-ne

Name

Email *

Message *