-->

Dam Square live webcam Amsterdam

Dam Square, piata care a dat numele orasului, (aici fiind construit in secolul XIII un baraj - dam peste raul Amstel care avea sa faca legatura intre asezarile imprastiate de-a lungul raului), este in prezent una dintre cele mai animate si vizitate piete ale orasului Amsterdam.

Pe langa Palatul Regal (fost sediu al primariei si ulterior resedinta lui Louis Bonaparte) si Monumentul National aici se gaseste celebrul muzeu ale figurilor de ceara Madame Tussaud, unul din cele 5 aflate in Europa.

Webcam Live Amsterdam - Olanda

camera web cu vedere la Palatul Regal, Monumentul National si Piata DamIn Piata Dam se sarbatoreste pe 4 mai ziua Monumentului National, de Ziua Reginei (30 aprilie), au loc aici festivitati si manifestari colorate si galagioase, iar de Craciun se organizeaza un targ feeric de iarna.

Piata Dam, plina azi de turisti care stau pe treptele monumentului, a fost scena masacrului din luna mai, anul 1945, atunci cand nazistii au deschis focul in plin, tragand in miile de oameni adunati aici la doua zile dupa capitularea Germaniei.

daca doriti sa adaugati/eliminati o camera web pe/de pe site contactati-ne

Name

Email *

Message *