Muntii Ciucas live webcam Harta turistica Masivul Ciucas

Google Maps: Cheia 107356, România

Webcam Live Muntii Ciucas

camera web online cu vedere la Varful Gropsoarele - Zaganu


Harta turistica a Masivului Ciucaş


Muntii Ciucaș din cadrul Carpaților Orientali sunt alcatuiți din două culmi principale, Ciucaș - Bratocea și Gropsoarele-Zăganu unite prin înșeuarea muntelui Chirușca. Culmea Ciucaș - Bratocea se împarte în două compartimente separate de șaua Tigăilor si atinge înălțimea maximă în Vârful Ciucaș (1.954 m). Culmea Gropsoarele-Zăganu atinge înălțimea maximă in Vârful Gropșoarele (1.883 m).

Principalele puncte de acces în masiv sunt reprezentate de Stațiunea Cheia, Cabana Muntele Roșu și Cabana Ciucaș la care se poate ajunge prin Pasul Bratocea dinspre Brașov.

Trasee turistice Masivul Ciucas:

Cabana Muntele Rosu (1280m) – Varful Muntele Rosu (1765m) – Varful Gropsoarele (1833m)– Saua Gropsoarele (1663m) – Cabana Ciucas (1595m) – Valea Paraului Rosu – Cabana Muntele Rosu

Durata: 5, 6 ore - Dificultate: mica

De la Cabana Muntele Rosu se urca pe poteca marcata cu „triunghi rosu” pana la statia seismica si apoi in varful Muntelui Rosu. Urcusul continua apoi pana La Rascruce. Mai departe, urmand marcajul „cruce rosie”, se continua urcusul pana la Varful Gropsoarele (pe langa cele doua statii seismice). Coborati apoi pe unde ati urcat, pana La Rascruce si apoi spre Saua Gropsoarele. Mai departe, pe poteca ce coboara prin padure, se ajunge la Cabana Ciucas. De aici urmati marcajul „banda galbena” pe drumul forestier pana la poiana din apropierea cabanei Muntele Rosu.

Pasul Bratocea (1268m) – Culmea Bratocea – Saua Tigailor (1745m) – Varful Ciucas (1954m) – Tigaile Mari –Valea Tigaile – Saua Tigailor – Culmea Bratocea – Pasul Bratocea

Durata: 7, 8 ore - Dificultate: medie

Traseul marcat cu banda rosie incepe din Pasul Bratocea, pe DN1A, la 10 km de Cheia. Traversati o poiana mare, treceti pe langa o stana si un releu tv, dupa care urcati domol pana la Culmea Bratocea. Din Saua Tigailor urcati ceva mai moderat pana la Varful Ciucas. Coborati apoi la baza Tigailor Mari, pe traseul care duce la Cabana Ciucas, unde cotiti la dreapta, pe traseul cu marcaj „cruce rosie”. Din Saua Tigailor se coboara spre stanga, pe traseul pe care ati urcat („banda rosie”), pana in Pasul Bratocea.

Cabana Muntele Rosu (1260m) – Valea Paraul Rosu – Fantana Nicolae Ioan/Trei Izvoare – Cabana Ciucas (1595m)

Durata: aprox. 4 ore - Dificultate: medie

Se porneste de la Cabana Muntele Rosu pe traseul marcat cu „banda galbena” spre Valea Paraului Rosu si Trei Izvoare. Mai departe, drumul urca pana la Cabana Ciucas. Este un traseu usor, care poate fi facut si iarna, ceva mai dificil intre Fantana Nicolae Ioan si Cabana Ciucas.

Cabana Ciucas (1595m) – Saua Tigailor (1745m) – Valea Babarunca – Cabana Babarunca (908m)

Durata: 3, 4 ore - Dificultate: mica

Traseul coboara in cea mai mare parte, este mai degraba un drum de vale, prin poieni si padure. Urmand marcajul „banda rosie” pe spinarea Muntelui Chirusca, care este dublat apoi de „crucea rosie” pana in Saua de sub Tigaile Mari. De aici, parasiti marcajul „cruce rosie”, cotiti la dreapta si urcati printre stanci pana la baza Tigailor. Din Saua Tigailor, de la stalpul indicator, coborati pe poteca; dupa aproximativ o ora de mers, ajungeti in Saua Teslei si coborati pe firul Vaii Babarunca pana la un mic izvor, unde veti regasi marcajul „triunghi rosu”. Urmati drumul forestier aproximativ 2,5 km pana la intersectia potecii cu banda rosie, dupa care parasiti drumul, cotiti la stanga prin poiana, traversati soseaua DN1A si ajungeti la cabana Babarunca.

Cheia (871m) – Valea Berii (1326m) – Cabana Varful Ciucas (1595m)

Durata: aprox. 3 ore - Dificultate: medie, deschis tot timpul anului

Traseul porneste de langa hotelul Zaganu spre DN1A, pana la Valea Berii, continuand apoi pe drumul forestier pana aproape de Fantana Ioan Nicolae, unde se intersecteaza cu traseul care vine de la Cabana Muntele Rosu (marcaj „banda galbena”). Drumul urca apoi pe Valea Berii pana ajunge la o stana, unde se face la stanga. Urcusul continua inca 20 de minute pana in golul alpin; de aici pana la Cabana Varful Ciucas mai sunt aproximativ zece minute de mers.

daca doriti sa adaugati/eliminati o camera web pe/de pe site contactati-ne

Name

Email *

Message *