Paris live webcam Harta rutiera Franta

Google Maps: Paris, Franța
Franta se afla situata in vestul Europei, si se invecineaza cu: Belgia, Luxemburg, Germania, Elvetia, Italia, Monaco, Andorra si Spania. Capitala Frantei este orasul Paris

Harta rutiera - Harta politica FrantaTurnul Eiffel este cea mai inalta cladire din Paris si cel mai vizitat obiectiv turistic din lume, cu peste 7 milioane de vizitatori anual. Avand o inaltime de 324 de metri, Turnul Eiffel este format din peste 18.000 sectiuni de otel, unite de 2,5 milioane de nituri.

Designul si calculele turnului, construit pentru Expozitia de la Paris din 1889 ce a marcat centenarul Revolutiei Franceze, au fost opera lui Alexandre-Gustave Eiffel. Turnul Eiffel a detinut titlul de cea mai inalta cladire din lume intre 1889 si 1930, cand a fost detronat de catre Cladirea Chrysler din New York.

Hôtel des Invalides, complexul de clădiri din Paris care cuprinde Biserica Domului (proiectata de Hardouin Mansart pentru Ludovic al XIV-lea), muzee și monumente, un spital și un azil pentru veteranii de război (de la care si-a primit numele), a fost construit la ordinul Ludovic al XIV-lea între anii 1670 - 1676.Ramasitele celui mai mare geniu militar francez, Napoleon Bonaparte, se afla sub Dom, regele Ludovic Filip fiind cel care a readus sicriul lui in 1840 inapoi in Franta. Domul Invalizilor adaposteste, de asemenea, Muzeul Armelor (cel mai mare muzeu militar din lume) si Muzeul Planoreliefurilor, fiind unul dintre principalele obiective turistice din Paris.

Subiectul multor controverse, Bazilica Sacré-Coeur este unul dintre punctele de reper ale Parisului, fiind construita in 1875 ca un act de penitenta, menit sa aduca speranta, dupa ce Franta a fost invinsa de Prusia in 1870.Situata pe varful dealului in Montmartre, multiplele sale domuri albe stralucitoare si clopotnite vegheaza in prezent asupra Parisului, bazilica fiind supranumita "castelul alb din cer". Cripta contine ceea ce se considera a fi Preasfanta Inima a lui Hristos – de aici si numele de Bazilica Sacre Coeur.

Webcam Live Paris

camera web online cu vedere la Turnul Eiffel

daca doriti sa adaugati/eliminati o camera web pe/de pe site contactati-ne

Name

Email *

Message *