Harta rutiera Elvetia live webcam Berna

Google Maps: Bern, Switzerland
Elvetia, situata în Europa de Vest, se invecineaza cu Germania la nord, cu Franta la vest, cu Italia la sud, și cu Austria și Liechtenstein la est, si este impartia din punct de vedere administrativ in 26 de cantoane, fiecare canton cu propria sa constitutie, legislatura, guvern și propriile sale curti.

Capitala Elvetiei este orasul Berna

Harta rutiera - Harta administrativa ElvetiaAleea Bacanilor (Kramgrasse), una dintre strazile principale din orasul vechi, a fost centrul vietii urbane in Berna pana in secolul al XIX-lea, in prezent fiind o binecunoscuta strada comerciala, cladirile sale sunt un patrimoniu de importanta nationala, si o parte a patrimoniului cultural mondial. Aleea Bacanilor nu poate fi accesata cu masina decat cu un permis special, ci numai pe jos, cu bicicleta sau prin intermediul liniei de autobuz Bernmobil nr. 12.

Kramgasse are aproximativ 330 de metri lungime, fiind situata la jumatatea de vest a axei centrale a partii vechi a orasului si este delimitata la vest de turnul Zytglogge, principala poarta de intrare in secolul al XII-lea. In est, Kreuzgasse, literalmente o rascruce, o separa de cealalta jumatate din strada principala veche, Gerechtigkeitsgasse.

Casa nr. 49, Einsteinhaus, a fost resedinta lui Albert si Mileva Einstein in 1903 - 1905, si locul unde Einstein a scris Annus Mirabilis. Casa este acum un mic muzeu memorial deschis in cinstea marelui fizician. Apartamentele lui Einstein de gasesc la primul etaj, deasupra restaurantului Zum untern Juker.

Alte figuri notabile din Berna, care au trait in Kramgasse au fost naturalistul Albrecht von Haller, Niklaus Friedrich von Steiger, Karl Friedrich von Tscharner, ilustratorul Albert Lindegger si istoricul de arta Wilhelm Stein.

Cel mai vechi cinematograf din Berna, Capitol, este situat de asemenea pe Kramgasse, ca si o serie de teatre mici, cea mai mare parte stabilite in pivnitele medievale (Kellertheater).

Webcam Live Bern
view over the Bärenplatz (Bear Plaza) located in the Old City of Bern

daca doriti sa adaugati/eliminati o camera web pe/de pe site contactati-ne

Name

Email *

Message *