Castelul Buda live webcam Budapesta

Google Maps: Budapesta, Ungaria
Impunatorul Castel Buda, situat la 48 de metri deasupra Dunarii pe Dealul Castelului, a avut o istorie tumultoasa fiind reconstruit de mai multe ori. Prima resedinta regala de pe Dealul Castelului a fost construita în sec. 13 si s-a extins în sec. 14, devenind cel mai mare palat gotic din Evul Mediu târziu. Construcția a continuat în sec. 15, dupa căsătoria regelui Matei Corvin cu Beatrix din Napoli în anul 1476, urmand sa fie complet distrus, atunci când Buda a fost eliberata de sub ocupatia otomana.

În sec. 18 un nou palat baroc a fost construit, in timpul Imperiului Austro-Ungar fiind locul unde se desfasurau ceremonii luxoase simbolizând pacea dinastiei și a națiunii. Procesul de refacere a Palatului Regal a continuat în sec 19, și a fost terminat în 1904. Grav avariat in al doilea razboi mondial, palatul a fost reconstruit în stil neo-baroc folosindu-se multe piese originale, importanta Palatului Regal fiind oficial recunoscuta in anul 1987 cand a fost inclus in Patrimoniul Mondial al UNESCO.

In prezent Castelul Buda, adesea menționat ca Palatul Regal (Budavári Palota), este casa mai multor instituții culturale, dintre care cele mai importante fiind Galeria Națională, Muzeul de Istorie din Budapesta si Muzeul de Arta Contemporana, si tot aici se desfasoara anual Festivalul Vinului (Buda Castle Wine Festival), în plus față de o serie de alte evenimente de cultură și gastronomie.

Pe terasa din faţa palatului se afla statuie ecvestră a lui Eugen de Savoya, unul dintre eroii apărării Vienei de asediul otoman. Labirintul Castelului Buda, situat intr-un complex de pesteri si celule dedesubtul regiunii Palatului Regal, se afla in topul celor mai vizitate obiective turistice din Ungaria.

Webcam Live Budapesta, Ungaria:
camera web online cu vedere la Fluviul Dunarea si Castelul Buda


sursa

daca doriti sa adaugati/eliminati o camera web pe/de pe site contactati-ne

Name

Email *

Message *