-->

Castelul Corvinilor live webcam Cetatea Medievală a Hunedoarei

Castelul Corvinilor - Cetatea Medievală a Hunedoarei, unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România, considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume, a fost construit în secolul al XV-lea de Iancu de Hunedoara (alternativ Ioan Huniade, de unde si denumirea de Castelul Huniazilor).

Castelul Corvinilor este situat la aproximativ 5 km de centrul municipiului Hunedoara, accesul se face prin bulevardele Traian, Republicii si Libertatii dupa care pe strada Constantin Bursan/DJ687J, program si tarife actualizate pe site-ul castelului.



Castelul Corvinilor include 42 de încăperi, două terase si două poduri pe o suprafaţă construită de 7.000 de metri pătraţi, si de-a lungul existentei a fost deseori atacat, distrus si parasit, de asemenea, diverșii stăpâni i-au modificat înfățișarea, îmbogățindu-l cu turnuri, săli și camere de onoare.



Imaginea romantică de astăzi a castelului (numeroase cupluri aleg in prezebt sa-si oficieze aici casatoria sau sa se fotografieze la diverse evenimente) nu se prea potriveşte cu realităţile medievale, cu secole în urmă, în curtea interioară a castelului era amplasat stâlpul infamiei si tot aici aveau loc execuţiile publice, iar în temniţe erau torturaţi prizonierii.

Aici a fost ucisă frumoasa Barbara Bălaşa, soţia stăpânului castelului din secolul XVl, Petru Torok, in urma acuzatiilor de adulter, tot aici a fost încarcerat în beciurile aflate sub podeaua Sălii Cavalerilor, Vlad Tepes, după ce, boierii din Ţara Românească reuşiseră să-l convinga pe Matei Corvin ca acesta l-ar fi tradat.



camera web online cu vedere la Castelul Corvinilor
Webcam Live Hunedoara

Hunedoara Live Webcam
Brad - Deva - Hunedoara - Parang - Rausor - Straja

daca doriti sa adaugati/eliminati o camera web pe/de pe site contactati-ne

Name

Email *

Message *