Munich live webcam Marienplatz München

Google Maps: Munich, Germany
Marienplatz - Piata Fecioarei Maria, piata centrala din capitala Bavariei, reprezinta "inima" orasului Munchen, fiind locul unde se afla cele mai importante cladiri istorice ale sale si unde pe tot parcursul anului se desfasoara numeroase activitati social-culturale.

Numele a fost preluat de la coloana din centrul pietei in varful careia se afla statuia aurita a Fecioarei Maria, ridicata in anul 1638 pentru a celebra iesirea de sub ocupatia suedeza. Statuia a fost coborata de pe coloana de marmura in anul 1960 pentru a fi curatata, la baza ei fiind gasit un mic cufar care continea o bucata de lemn si despre care se spune ca provine din crucea lui Hristos.

Marienplatz este dominata de noua cladire a primariei din nordul pietei, construita in stil gotic-flamand, intre anii 1867 si 1909 Neus Rathaus, al carei turn atinge 79 de metri inaltime. Vechea Primarie, din estul pietei, si ea reconstruita in stil gotic, detine o sala de consilii, o sala de bal si un turn.

In fiecare zi la orele 11, 12 si 17, turistii pot urmari celebrul Glockenspiel, un dans acompaniat de sunetul a 43 de clopote, care a fost pentru prima data prezentat in 1517 pentru a sarbatori sfarsitul epidemiei de ciuma. Fischbrunnen - Fantana Pestilor, a fost distrusa complet in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial dar a fost reconstrutia in 1954, si este unul din reperele principale si punct de intalnire pentru locuitorii orasului Munchen.

Intre Marienplatz si Karlsplatz, o alta piata din Munchen se desfasoara o imensa zona pietonala, plina de magazine si restaurante. Theresienwiese, locul unde se desfasoara celebrul festival Oktoberfest, se afla situat, de asemenea, in apropiere de Marienplatz, la 20 de minute de mers pe jos.

Webcam Live Munich, Bavaria, Germany.
panoramic view over the Marienplatz and the new city hall

daca doriti sa adaugati/eliminati o camera web pe/de pe site contactati-ne

Name

Email *

Message *