Harta turistica Insula Syros

Google Maps: Ermoupolis, Greece
Insula Syros se afla pozitionata in centrul insulelor Ciclade, la 83 si 62 de mile marine distanta de Pireu respective Rafina. Cel mai mare oras, capitala insulei si a Cicladelor este "orasul lui Hermes" - Ermoupoli, urmat de Ano Syros.Insula Syros are doua zone distincte, cea nordica "Apano Meria" muntoasa cu putine drumuri de acces insa cu privelisti spectaculoase, pesteri, varfuri stancoase, poduri si plaje salbatice si zona sudica care are o retea foarte buna de drumuri care unesc atat localitatile intre ele cat si acestea cu capitala. Este dens populata si aici se afla majoritatea localitatilor care dispun de o buna infrastructura turistica, hoteluri moderne, plaje amenajate cu facilitatile necesare, etc.

Ermoupoli capitala insulei, supranumit in secolul XIX "Suveranul Egeei", este foarte probabil unicul oras cu arhitectura neoclasica din Grecia care a ramas nealterat de secolul XX. Ermoupoli este un oras modern in care vechiul se imbina armonios cu noul, punctul de referinta fiind piata centrala Plateia Miaouli, placata cu marmura si garnisita cu cafenele si restaurante umbrite de frumosi palmieri, considerata a fi una dintre cele mai frumoase din Grecia.

Vari, a treia localitate ca marime a insulei Syros, se afla amplasata pe o peninsula aflata la 8 km sud de Ermoupoli si cu toate ca in ultimii ani s-au construit aici o serie de facilitati destinate turistilor orasul si-a pastrat farmecul unei asezari traditionale cicladice.

daca doriti sa adaugati/eliminati o camera web pe/de pe site contactati-ne

Name

Email *

Message *