Harta turistica Grecia - Insula Creta

Google Maps: Greece
Harta rutiera - Harta politica Grecia
Harta turistica Grecia - Harta turistica Insula CretaGrecia este formata dintr-o parte continentala (Peloponezul - peninsula legata de continent prin istmul Corint) și o parte insulara (aproximativ 3000 de insule in Marea Egee, Marea Ionica și Marea Mediterana). Insulele cele mai importante sunt Creta, Rodos, Corfu și grupele Dodecaneze și Ciclade. Pe langa acestea exista si regiunea autonoma, Muntele Athos - stat monastic sub suveranitate greceasca. Capitala Greciei este orasul Atena

Grecia este compusa din 13 regiuni: Attica, Grecia Centrala, Grecia de Vest, Macedonia Centrala, Macedonia de Est si Tracia, Macedonia de Vest, Creta, Epir, Insulele Ioniene, Egeea de Nord si Egeea de Sud (Sporades Island), Peloponezul si Tesalia.

Arhipelagul Cicladelor cuprinde 39 de insule mai mari, dintre acestea doar 24 fiind locuite. Capitala insulelor este Ermoupolis din Syros, Cicladele sunt cele mai renumite dintre toate insulele greceşti, cele mai cunoscute fiind: Anafi, Andros, Santorini, Paros, Naxos, Mykonos, Amorgos, Sifnos, Ios, Milos, Serifos, Tinos si Syros. Harta turistica Insulele Ciclade

Insula Naxos, cea mai mare si mai verde insula din arhipelagul Cicladelor, nu detine doar plaje excelente (considerate a fi cele mai bune din Grecia), ci si o infrastructura turistica foarte buna.

Harta turistica Insula Naxos

Insula Sifnos, mandria Cicladelor, este o insula deosebit de verde, plina de maslini, de bouganvillea, case albe cu hornuri din argila traditionala si capele micute cu cupole albastre, construite pe dealuri verzi care duc spre plaje nisipoase. Capitala insulei, Apollonia, si-a primit numele de la vechiul templu al lui Apolo, unde astazi se afla biserica Panaghia Yeraniofora. Al doilea oras ca marime este Artemonas, numit astfel dupa sora lui Apolo, zeita Artemis, unde astazi se afla biserica Panaghia Kokhi. Portul se afla pe coasta de vest a insulei si se numeste Kamares.

Harta turistica Insula Sifnos


Insula Skiathos este cunoscuta ca fiind insula cu cele mai multe plaje cu nisip din Grecia, (aproximativ 60), cele mai multe fiind situate in partea de sud, bine organizate, cu beach-baruri, facilitati pentru sporturi nautice si salvamari, precum plaja Koukounaries, (desemnata ca fiind una dintre cele mai frumoase plaje din lume), Megali, Ammos, Vassilias, Achladies, Kalamaki, Agia Paraskevi, Vromolimnos, Troulos si Banana.

daca doriti sa adaugati/eliminati o camera web pe/de pe site contactati-ne

Name

Email *

Message *