-->

Munich live webcam Marienplatz München

Marienplatz - Piata Fecioarei Maria, piata centrala din capitala Bavariei, "inima" orasului Munchen, este locul unde se afla cele mai importante cladiri istorice ale orasului si unde se desfasoara numeroase activitati social-culturale.

Coloana din centrul pietei, in varful careia se afla statuia aurita a Fecioarei Maria, a fost ridicata in anul 1638 pentru a celebra iesirea de sub ocupatia suedeza. Statuia a fost coborata de pe coloana de marmura in anul 1960 pentru a fi curatata, la baza ei fiind gasit un mic cufar care continea o bucata de lemn si despre care se spune ca provine din crucea lui Hristos.

Webcam Live München - Germania

camera web online cu vedere la Piata Fecioarei Maria

Marienplatz este dominata de noua cladire a primariei (Neus Rathaus) din nordul pietei, construita in stil gotic-flamand al carei turn atinge 79 de metri inaltime, Vechea Primarie, si ea reconstruita in stil gotic, gasindu-se in partea de est

In fiecare zi la orele 11, 12 si 17, turistii pot urmari celebrul Glockenspiel, un dans acompaniat de sunetul a 43 de clopote, care a fost pentru prima data prezentat in 1517 pentru a sarbatori sfarsitul epidemiei de ciuma. Fischbrunnen - Fantana Pestilor, a fost distrusa complet in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial dar a fost reconstrutia in 1954, si este unul din reperele principale si punct de intalnire pentru locuitorii orasului Munchen.

Intre Marienplatz si Karlsplatz, o alta piata din Munchen, se desfasoara o imensa zona pietonala, plina de magazine si restaurante, Theresienwiese, locul unde se desfasoara festivalul Oktoberfest, se afla situat la 20 de minute de mers pe jos

daca doriti sa adaugati/eliminati o camera web pe/de pe site contactati-ne

Name

Email *

Message *