Obiective turistice Genova live webcam Piazza de Ferrari

Google Maps: Genova, Italia
Genova, capitala regiunii, Liguria, orasul lui Cristofor Columb, se ridica deasupra marii ca un teatru imens. Piesele sale de sustinere sunt elegantele palatele, la polul opus aflandu-se un port galagios, puternic mirositor, cel mai important din Italia, principal port de deservire al insulelor Corsica și Sardinia..

La Superba, cum a fost cunoscut orasul in perioada sa de inflorire, s-a ridicat intre secolele al XI-lea si al XV-lea si s-a imbogatit prin comertul cu Estul si prin controlul economic si cultural al Liguriei si al insulei Corsica.

Denumita dupa numele marchizului Raffaele Luigi De Ferrari, situata in "inima" orasului Genova, Piazza de Ferrari, principala piata a orasului, este celebra pentru fantana arteziana, palatele si cladirile istorice, fiind principalul punct de referință al evenimentelor sociale și culturale. Aici este situat somptuosul Palazzo Ducale, cândva centrul puterii Dogilor, și tot aici se gaseste cladirea operei Carlo Felice.

Webcam Live Genova

camera web online cu vedere la Piazza De FerrariIn spatele docurilor incepe orasul de jos. Aici, strazile sunt vechi si inguste, cu alei serpuite, numite carrugi. Passeggiata de dupa-amiaza din Genova are loc pe eleganta Via Luccoli, o carrugio putin mai larga decat majoritatea. Plimbandu-va printre genovezi, puteti decide dvs. insiva daca Mark Twain a avut dreptate cand a considerat femeile genoveze cele mai frumoase din Italia.

Nu departe de docul ce deserveste ambarcatiunile mari de lux se afla statia de cale ferata, Stazione Principe, o cladire descoperita si inalta, asezata in fata unei piete, in care se afla o impunatoare statuie a lui Cristofor Columb, cel mai celebru genovez al tuturor timpurilor.De la gara, pe Via Balbi, strada care adaposteste pe ambele parti, palate renascentiste sumbre, se ajunge pe Via Garibaldi, strada care imparte Genova in doua: in dreapta se afla aleile serpuite ale orasului vechi, iar la stanga sunt noile sectionari in coasta dealului. La nr. 1 pe Via Garibaldi se afla unul dintre cele mai magnifice palate genoveze: Palazzo Bianco. Datand din secolul al XVI-lea, el a fost initial alb, dar piatra s-a inegrit considerabil in timp. Fatada este realizata in stil baroc, datorita restaurarilor majore de la inceputul secolului al XVIII-lea. In interior, o colectie de arta infatiseaza multe opere extraordinare ale artistilor flamanzi. Pe cealalta parte a strazii se afla Palazzo Rosso, care adaposteste cea mai importanta colectie de pictura a orasului. Majoritatea celorlalte resedinte renascentiste de pe Via Garibaldi sunt proprieteati personale si pot fi admirate doar din afara.Romanic-goticul Duomo a fost fondat, dupa cum spune legenda, de Sfantul Laurentiu (San Lorenzo) in sec. al III-lea. Dar ce prezinta o sculptura in relief a groaznicului martiriu al sfantului roman? Se spune ca, in timp ce era ars de viu, Sfantul Laurentiu le-ar fi spus calailor sai: "O parte este prajita, intoarceti-ma si mancati-o" Usile se deschid spre un interior decorat simplu cu marmura alba si neagra in naosul central si galerii. La capatul naosului din stanga se afla intrarea in Trezorerie, un muzeu al artefactelor catedralei. Printre relicvele sacre ale bisericii ce numara un pocal din sticla verde, care, dupa cum spune traditia, a fost utilizat la "Cina cea de Taina" si ar fi adevaratul Sfant Graal.Familia Doria, care a guvernat Genova in Evul Mediu, si-a construit casele si o biserica proprie in jurul pietei San Matteo, care se afla chiar in spatele catedralei. Fiecare cladire din aceasta piata mica si eleganta are o fatada negru cu alb.Pentru a ajunge la o alta biserica genoveza frumoasa, porniti de la catedrala Salita della Torre degli Embriaci, pana la Santa Maria di Castello, o biserica eleganta cu un complex de capele, curti si gradini atasate. Odinioara aceasta a fost o asezare a taberei romane si in designul romanic al naosului central au fost incorporate cateva coloane romane.

daca doriti sa adaugati/eliminati o camera web pe/de pe site contactati-ne

Name

Email *

Message *